2e Spoor

Draag zorg voor je zieke medewerker

2e Spoor

We richten ons op de bruikbare capaciteiten van je werknemer & we denken in mogelijkheden en in oplossingen

Als werkgever, casemanager of verzekeraar ben je verplicht zorg te dragen voor je langdurig zieke werknemer. Hierbij geldt dat alles in het werk gesteld dient te worden om de werknemer te laten terugkeren in de oude functie of in een andere passende functie binnen je bedrijf. Blijft de mogelijkheid voor deze terugkeer te lang onduidelijk of weet je zeker dat terugkeer niet meer mogelijk is, dan volgt een re-integratietraject 2e spoor. Hierbij wordt gekeken hoe jouw werknemer bij een ander bedrijf kan worden geplaatst.

De 2e spoortrajecten bij WerkenderWijs zijn intensief en resultaatgericht

Het doel is tenslotte om je medewerker weer aan het werk te helpen. In het traject richten wij ons op de bruikbare capaciteiten van je werknemer, we denken in mogelijkheden en in oplossingen.

Uiteraard houden we rekening met het sociale aspect en het ontstaan en de beperking van de medewerker. De lengte van het 2e spoortraject wordt bepaald door de situatie en problematiek  van de werknemer en de wensen van de werkgever.
Tijdens het traject maken we rapportages volgens de UWV Werkwijze Poortwachter.

 

  • Fase 1: intake en kennismaking
  • Fase 2: oriëntatie- en onderzoeksfase
  • Fase 3: naar werk
  • Fase 4: aan het werk

 

Wat we voor jou als werkgever nog meer kunnen betekenen

Jobcoaching

Je neemt iemand in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. In dat geval kan extra ondersteuning door een coach wenselijk zijn. Wij helpen niet alleen de werknemer, maar ook directe collega’s en leidinggevenden.

Lees meer >

Outplacement

Outplacement is maatwerk. Wij nemen de zorg voor je werknemer(s) op ons door hen te begeleiden in hun zoektocht naar hun drijfveren, talenten en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Lees meer >

Loopbaancoaching

De veranderingen op de arbeidsmarkt gaan snel. Je wil als werkgever bij veranderingen op de werkvloer de werknemer op tijd of liever al vooraf ondersteunen met loopbaanbegeleiding.

Lees meer >

Adres

Drentse Poort 18
9521 JA Nieuw Buinen

Socials

Contact

06-51266484
info@werkenderwijs.com

Stuur een e-mail

2 + 6 =